23-02-2017

Je webshop juridisch op orde

Er zijn veel regels waar je als webshophouder aan moet voldoen. Vooral als je met particuliere klanten (consumenten) zaken doet. Heel veel webshops hebben dit niet op orde. Dit kan leiden tot hoge boetes en klanten kunnen hun product tot 12 maanden na aflevering terugsturen! Laat je webshop gratis nakijken!

 

De koper heeft bij het kopen van producten op het internet een sterke positie gekregen in de wet.  Veel webshopondernemers zijn zich niet bewust van de (nieuwe, strenge) regels die voor hen gelden. Ook veel webshops met een keurmerk voldoen niet aan alle regelgeving (ondanks dat keurmerken dit vaak wel beloven).

 

Wanneer je niet aan de regels voldoet, kan een klant vaak tot 12 maanden na aflevering het product terugsturen en mag je geen kosten in rekening brengen. Als webshopondernemer zit je dan met een intensief gebruikt product waar je geen geld voor hebt ontvangen.

 

Bovendien kan de Autoriteit Consument en Markt boetes opleggen. Laatst nog zijn aan Bever, Coolcat en drie andere webshops voor tonnen aan boetes opgelegd. Ook kleinere webshops worden beboet. Er ontstond bijvoorbeeld veel commotie toen relatief kleine webwinkel Hipvoordeheb.nl eind 2016 een boete kreeg van € 50.000,-

 

De oplossing?

Ik neem deze zorgen bij jou als ondernemer graag weg. Met een snelle scan check ik of jouw webshop voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Gratis!

 

Voldoet jouw webshop niet? Op jouw verzoek implementeer ik de verbeteringen in jouw webshop. En dat alles voor een vaste, lage prijs die we vooraf met je afspreken! Je krijgt dus een kant-en-klare oplossing waarmee jouw webshop weer up-to-date is en waar je weinig omkijken naar hebt. Dat ziet er als volgt uit.

 

Technisch document met concrete oplossingen

Dit rapport omvat concrete aanwijzingen en teksten om op het gebied van informatieverplichtingen te voldoen aan de regels. Je kunt met dit rapport zelf eenvoudig de webshop op orde maken. Hiermee voorkom je dat klanten tot 12 maanden na de aflevering het product kunnen retourneren en dat je webshop op dit onderdeel beboet wordt.

 

Algemene voorwaarden & disclaimer

Ik stel algemene voorwaarden op afgestemd op jouw webshop die voldoen aan de wettelijke vereisten. Hiermee voorkom je vervelende discussies achteraf.

 

Privacy- & cookieverklaring

Ik stel een privacy- & cookieverklaring op die op heldere wijze informatie aan de bezoekers en klanten geeft over hun privacy. Wanneer je geen goede privacyverklaring hebt, kan de Autoriteit Persoonsgegevens forse boetes opleggen.

 

Implementatie met webshopbouwer

Het bovenstaande is zo ingericht dat je jezelf daarmee kunt redden. Ook wanneer je een en ander doorstuurt naar je webbouwer, moet hij of zij zich ermee kunnen redden. Wil je je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Ik kan in samenwerking met jouw webshopbouwer de betreffende informatie en/of documenten op de juiste manier en plek implementeren.

 

Laatste check

Wil je zeker weten of alles (nadat ik bovenstaande documenten heb aangeleverd) goed is verwerkt? Laat een laatste check uitvoeren en ontvang bij goedkeuring een goedkeurende verklaring (met bijvoorbeeld een logo (vinkje) die je op de website kunt plaatsen).

 

Wil je jouw webshop ook gratis laten nakijken? Bel mij op 0592 345 188 of mail naar mail@rein.nl.

Ook interessant