Jouw advocaat in Assen.

Wij zijn REIN. Een mix van advocaten en adviseurs in Assen. We staan elke dag klaar voor zakelijke klanten en particulieren. Om je écht verder te helpen.

Een advocaat nodig in Assen?

REIN advocaten en adviseurs heeft voor jou een passend iemand. Vanuit ons advocatenkantoor in Assen staan wij dagelijks klanten bij. Wij zijn er voor ondernemers, overheden en particulieren. Ons team van advocaten, fiscalisten, juristen en gepassioneerd personeel helpt je écht verder.

Specialisaties van onze advocaten in Assen

Onze advocaten hebben verstand van rechtsgebieden zoals onder andere het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, IT-recht, huurrecht, bouwrecht en fiscaal recht. Dit is pas een greep uit onze expertises. Onder deze tekst vindt je al onze rechtsgebieden.

Over ons

Wij zijn REIN. Ondernemend, persoonlijk en innovatief. We denken met je mee en luisteren naar jouw behoeftes. We begrijpen daarom dat je een haalbare oplossing wilt zonder gedoe. En snappen daarnaast dat je graag helderheid wilt over de kosten.

We staan naast je om te helpen. Maar als de situatie er om vraagt, staan we voor je om je te verdedigen. Dit alles doen we met hoge kwaliteit. Bekijk daarom hier onze advocaatscore.

Wil je ons beter leren kennen?

We komen graag vrijblijvend bij je langs. Daarnaast vinden we het ook leuk als je bij ons langskomt voor een kopje koffie! Ons advocatenkantoor is gevestigd aan de Zwedenlaan 20 in Assen. Daarnaast hebben wij sinds kort een vestiging in Groningen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Onze rechtsgebieden

Arbeidsrecht

Als ondernemer is jouw personeel van onschatbare waarde. Het hebben van personeel kan ook grote uitdagingen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan reorganisaties, overgang van onderneming, ontslag(en), vormen van flexibele arbeid, ziekte en arbeidsongeschiktheid, de wet normering topinkomens, (handhaven van) concurrentie- en relatiebedingen of medezeggenschap. De advocaten van REIN zijn thuis in alle aspecten van het arbeidsrecht en werken met jou samen om elke zaak toe een goed einde te brengen.

Bouwrecht, huurrecht en vastgoedrecht

Heb jij als eigenaar van een pand een probleem met een huurder omdat hij de huur niet (tijdig) betaalt of hij zich niet aan de afspraken houdt? De specialisten huurrecht van REIN Advocaten & Adviseurs helpen je graag bij het oplossen van deze problemen. Onze advocaten hebben ruime ervaring in het procederen over het huurrecht en wij treden vaak op voor (particuliere) beleggers en andere eigenaren van vastgoed.

Heb jij een advocaat nodig op het gebied van huurrecht? Neem dan contact op met Sarah Zoer via zoer@rein.nl of 0592 – 345 188.

Bouw- en vastgoedrecht
Heb jij hulp nodig bij aan- of verkoop van (een) vastgoed(portefeuille) dan ben je bij REIN Advocaten & Adviseurs aan het goede adres. Ook wanneer na levering blijkt dat het pand dat je hebt gekocht of verkocht dan staan onze specialisten je graag bij.

Mocht je vragen hebben dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Auke Doornbosch via doornbosch@rein.nl of 0592 – 345 188.

Contracten- en aansprakelijkheidsrecht

Contracten zijn voor jou als ondernemer aan de orde van de dag. Laat jij je overeenkomsten weleens controleren door een advocaat? De specialisten van REIN denken graag met je mee over hoe een overeenkomst met een belangrijke klant of leverancier het beste ingericht kan worden. Kijkt de specialist van REIN alleen naar de juridische komma's en punten? Nee, bij REIN vinden we het belangrijk om naast jou als ondernemer te gaan zitten en te kijken hoe je zo'n contract het beste kunt inrichten. Wij helpen jou je doelen te verwezenlijken.

Wanneer er discussie ontstaat over de uitleg van of de nakoming van een overeenkomst staan we jou als ondernemer uiteraard ook bij. De advocaten van REIN hebben veel ervaring met het procederen over contracten en aansprakelijkheid.

Heb jij een vraag over een contract of over aansprakelijkheid? Neem dan contact op met specialist Auke Doornbosch via doornbosch@rein.nl of op 0592 - 345 188.

Faillissementsrecht

Bij REIN hebben we kennis van het gehele faillissementsrecht. We luisteren naar je en zijn eveneens je sparringspartner. Op deze manier helpen we je echt verder.
Faillissementsrecht advocaat Jeroen Sprangers is tevens curator. Hij heeft daarom veel kennis van de praktijk en kan je gemakkelijk helpen met:

  • vraagstukken over het aanvragen van een faillissement;
  • het verweren tegen een faillissementsverzoek;
  • conflicten en discussies met een curator;
  • het voorbereiden van een faillissement of surseance van betaling;
  • en tot slot het begeleiden van een doorstart.

Ook als je een onderneming wilt overnemen uit een faillissement dan ben je bij REIN op het juiste adres. Met onze specialisten op het vlak van fusies & overnames, faillissementsrecht en fiscaal advies kunnen wij ervoor zorgen dat je de onderneming op de best mogelijke manier kunt overnemen.

Familierecht en erfrecht

Als ondernemer kun je er ook mee te maken krijgen, je gaat scheiden. Wat dan? Welke aanspraken heeft je ex-partner en hoe loopt je bedrijf daardoor risico's?

Hoe werkt het eigenlijk als je samenwerkt met je ex-partner en jullie ook zakelijk uit elkaar willen. Wie zet de onderneming dan op welke wijze voort?

Heb je er weleens over nagedacht dat het staken van de onderneming door de ex-partner ook kan leiden tot discussies met de Belastingdienst? Een dergelijke staking kan verregaande fiscale gevolgen hebben.

Ook kunt u te maken krijgen met vraagstukken omtrent het erfrecht. Wat gebeurt er met jouw onderneming wanneer je onverhoopt komt te overlijden? En in de tegenovergestelde situatie. wat gebeurt er wanneer er een bedrijf in een nalatenschap zit? Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar je onderneming fiscaal laten scannen kan veel inzichten opleveren.

Dit zijn allemaal vragen waar specialist Gerrit Raaben jou als ondernemer verder mee kan helpen. Gerrit is te bereiken via raaben@rein.nl of 0592 - 345 188.

Fiscaal advies

Bij REIN geven we fiscaal advies in de breedste zin van het woord. Van vennootschapsbelasting tot btw, van inkomstenbelasting tot erf- en schenkbelasting. Wij geven je een helder en praktisch uitvoerbaar fiscaal advies, waardoor je écht verder wordt geholpen.

Fusies & overnames

Bij de koop of verkoop van een onderneming spelen veel aspecten een rol. Zo moeten bijvoorbeeld de risico’s en stakeholders geïnventariseerd worden. En hoeveel is de onderneming eigenlijk waard? Wordt het personeel overgenomen, of juist niet? Zowel de koper als de verkoper heeft ongetwijfeld een wensenlijstje. Hoe ga je om met de belangen van beide partijen? En moet door de overdracht worden afgerekend met de Belastingdienst?

ICT recht

In de snel veranderende wereld van de technologie is het een kunst om bij te blijven. Wij zijn als advocaten oprecht geïnteresseerd in nieuwe technische ontwikkelingen. Als specialisten op het gebied van de juridische aspecten van blockchain worden wij regelmatig geraadpleegd om de volledige juridische (compliance) kant van een project te verzorgen. Ben jij bezig met een vernieuwend (technisch) idee? Specialisten Jeroen Sprangers en Rens Nijdam helpen je graag verder.

Intellectueel Eigendomsrecht

Merken-, auteurs- en handelsnaamrecht. Als ondernemer heb je natuurlijk weleens gehoord van de hierboven genoemde termen, maar hoe kun jij je bedrijfsdebiet nou het beste beschermen? Als iemand anders gebruikt maakt van jouw naam of logo, kun je dan optreden op grond van het merkenrecht, het auteursrecht of het handelsnaamrecht?

De specialisten van REIN staan je bij wanneer jij van mening bent dat iemand inbreuk maakt op jouw merkenrecht. Andersom, wanneer een ander vindt dat jij inbreuk maakt, helpen we je ook graag.

Heb jij vragen over het intellectueel eigendomsrecht? Neem dan contact op met specialist IE Jeroen Sprangers via sprangers@rein.nl of 0592 – 345 188..

Internationaal recht en internationaal handelsrecht

In de afgelopen decennia staan we steeds meer handel gaan drijven over de grenzen. Het internet en verkopen via webshops hebben buitenlandse markten dichtbij gebracht. Maar hoe werkt het ondernemingsrecht en arbeidsrecht eigenlijk als je in een geschil verwikkeld raakt met een buitenlandse onderneming? En hoe zit het met intellectuele eigendommen?

De specialisten van REIN kunnen je uitstekend verder helpen met grensoverschrijdende transacties of geschillen. Daar waar we je niet verder kunnen helpen, schakelen we ons buitenlandse netwerk in. Dat is wel zo makkelijk.

Heb jij vragen over een grensoverschrijdende transactie of geschil? Neem dan contact op met specialist Rens Nijdam via nijdam@rein.nl of 050 205 3 205.

Naheffingsaanslag of fiscale boete

De achterliggende fiscale techniek is ingewikkeld en zorgt voor nog meer onduidelijkheden. Gelukkig is een dergelijk scenario bij REIN Advocaten & Adviseurs dagelijkse praktijk. Wij weten als geen ander waarom de Belastingdienst van mening is dat te weinig belasting is betaald (opzettelijk of niet). Bij dergelijke dossiers hanteren wij een kritische blik, die niet zelden zorgt voor een verlaging of kwijtschelding van de aanslag/boete. Ook bij het vragen van inlichtingen van de Belastingdienst in het kader van een boekenonderzoek ben je bij REIN op het juiste adres. Wij zorgen er met fiscaal advies voor dat er aan de wettelijke verplichtingen wordt voldaan, zonder dat onjuiste of verkeerde informatie wordt gedeeld.

Heb je een naheffings- of navorderingsaanslag ontvangen (al dan niet inclusief een boete)? Heb je hulp nodig bij de begeleiding van een boekenonderzoek? Of wil je je onderneming fiscaal laten scannen? Het team van REIN kan je in deze situaties verder helpen. Neem daarvoor vrijblijvend contact op met Ralf Herbers via Herbers@rein.nl of bel naar 0592 – 345 188.

Ondernemingsrecht

Elke ondernemer heeft te maken met het ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht komt bijvoorbeeld om de hoek kijken wanneer je een rechtspersoon wil oprichten (zoals een bv of een stichting) of een ander bedrijf wil overnemen.

Ons team voorziet je graag van advies over alle aspecten die naar voren komen bij het oprichten en drijven van een onderneming.

Wij adviseren onder andere over de keuze voor een ondernemingsvorm, de uitkoop van aandeelhouders of vennoten, bestuurdersaansprakelijkheid, ontslag van een bestuurder, het ontbinden van een v.o.f, aandeelhoudersovereenkomsten, de structuur van je onderneming en financiering.

Procedure, dagvaarding of verzoekschrift

De meeste ondernemers krijgen er vroeg of laat wel mee te maken, een rechtszaak. Rechtszaken en procedures over arbeidsrecht en ondernemingsrecht bestaan er in veel verschillende soorten en maten. Sommige rechtszaken worden ingeleid ('opgestart') met een dagvaarding en anderen met een verzoekschrift.

De processpecialisten van REIN helpen jou wanneer je een discussie hebt met een wederpartij en wanneer je een procedure wilt opstarten. We helpen je als ondernemer ook graag als jij je rechten wilt beschermen door beslag te leggen of een kort geding op te starten.

Wanneer je een verzoekschrift of dagvaarding hebt ontvangen, gaan we voor je staan en vechten we met en voor je. Wij snappen hoe belastend een procedure kan zijn.

Heb jij vragen over een juridische procedure of heb jij een dagvaarding of verzoekschrift ontvangen? Neem dan contact op met onze processpecialist Auke Doornbosch via doornbosch@rein.nl of op 0592 -345 188.

Reorganisatie en herstructurering

Soms kom je als ondernemer in een situatie die niet langer wenselijk is, niet meer houdbaar of je een faillissement wilt voorkomen, moet je soms je bedrijf reorganiseren of herstructureren. Zo'n herstructurering kan plaatsvinden vanwege fiscale redenen, bijvoorbeeld vanwege de omzetting van de ondernemingsvorm een v.o.f. in een B.V.

In andere gevallen vindt een reorganisatie of herstructurering plaats omdat jouw onderneming in financieel zwaar weer zit. REIN heeft ruime ervaring met het succesvol uitdenken en uitvoeren van saneringstrajecten. Heb je als ondernemer vragen over het herstructureren of saneren van je onderneming? Neem dan contact op met Jeroen Sprangers via sprangers@rein.nl of 0592 - 345 188.

Heb je vragen over een (fiscale) herstructurering of reorganisatie? Neem dan contact op met specialist Ralf Herbers. Je kunt hem bereiken op herbers@rein.nl of via 0592 - 345 188.

Toeristenbelasting en WOZ/OZB

Toeristenbelasting

Recreatieondernemers hebben met veel verschillende belastingen en heffingen te maken. Eén van de belangrijkste is de toeristenbelasting. Voor elke overnachting moet van de recreant toeristenbelasting worden geïnd. Vervolgens moet dit worden afgedragen aan de gemeente. Maar welk bedrag moet exact worden ingehouden van de toerist? Hoe zit dat met vaste standplaatsen, jaarplaatsen of ingezetenen van de gemeente? Hoe werkt de samenloop met de forensenbelasting? Deze vragen kunnen allemaal worden beantwoord aan de hand van de geldende verordeningen. In de praktijk blijkt vaak dat gemeenten de toeristenbelasting op een verkeerde manier heffen. Daarbij blijkt dat de recreatieondernemer te veel betaalt.

WOZ/OZB

In het begin van het jaar ontvangt menigeen weer een WOZ-beschikking en de daarop gebaseerde aanslag onroerendezaakbelasting. Gemeenten hebben het bij het opleggen van de aanslag niet altijd bij het juiste eind. De waardering van de onroerende zaak of vastgoed is vaak een punt van geschil. Ook kan de afbakening van bepaalde onroerende goederen tot problemen leiden. Dit is vaak het geval bij specifieke objecten, zoals recreatieterreinen en zonneparken. Het gevolg daarvan is dat de fiscale heffingen en aanslagen te hoog uitvallen. De ervaring leert dat ondernemers vaak te veel betalen. Zorg daarom dat je de WOZ-beschikking en de aanslag onroerendezaakbelasting kritisch bekijkt.

Wil jij fiscaal advies voor duidelijkheid op het gebied van toeristenbelasting en OZB? Of gewoon een keer de aanslagen laten controleren? Specialist Rob Beukema helpt je verder. Neem contact op met Rob of maak een afspraak en kom langs.

Ralf Herbers

Fiscalist en financieel adviseur

Sarah Zoer

Advocaat

Rens Nijdam

Advocaat

Paul Suk

Advocaat

Laura Pentenga

Advocaat

Rob Beukema

Fiscalist en financieel adviseur

Gerrit Raaben

Advocaat

Mirjam Talsma

Advocaat

Esmée Piening

Juridisch adviseur

Kristiaan Hardenberg

Juridisch adviseur

Manon Heidema

Fiscaal adviseur

Esther van der Meulen

Marketing en Sales

Anne van Dorst

Financieel assistent

Ritha Kruijer

Juridisch secretaresse

Esmay Bleeker

Juridisch secretaresse