REIN In House Legal Services bij Rademakers Gieterij te Klazienaveen

In juni 2021 ging de in 1909 opgerichte Rademakers Gieterij failliet. Het bedrijf produceert hoogwaardig gietijzer. De ondernemers Erik Jennes en Werner Velthuis hebben de gieterij doorgestart. Hierbij werden zij geadviseerd door Peter van Rossum van REIN Advocaten & Adviseurs.

De werkgelegenheid voor circa 60 medewerkers en een uniek stuk maakindustrie werd behouden. Doordat men onder andere efficiënter is gaan werken is er een positieve cashflow. Er staat een gezond bedrijf.

De afnemers, die al jarenlang klant zijn, vinden het belangrijk dat ze voor hun product in Nederland terecht kunnen. De wereldwijde logistiek is tegenwoordig kwetsbaar en niet duurzaam. Er is een tendens van nearshoring (Duitse opdrachtgevers kiezen voor Rademakers i.p.v. China) wat het bedrijf in de kaart speelt.

Advocaat & curator
donderdag 21 april 2022
in house legal services

REIN In house legal services

Na de doorstart heeft Rademakers gedurende 9 maanden gebruik gemaakt van REIN In House Legal Services. Een halve dag per week zat Peter in house om alle juridische zaken op orde te stellen. De belangrijkste zaken zijn opgezet en afgerond. Dit betrof met name governance, personnel, contracting & contractmanagement en regulatory compliance.

Werner Velthuis, eigenaar van Rademakers Gieterij, was erg tevreden: “Peter heeft mij eerst in het faillissement geadviseerd. Daarna ook bij de doorstart, dat was een logische stap. Ik laat me liever vooraf adviseren dan dat ik achteraf moet procederen. Doordat Peter in house zat kwam hij letterlijk en figuurlijk dichterbij ons en onze onderneming. We vulden elkaar goed aan. Hij deed de dingen waar ik niet goed in ben. Hij ondersteunde ons niet alleen op juridisch vlak. Ook als ondernemer dacht Peter mee. Omdat hij zelf ondernemer is, begrijpt hij goed wat er nodig is. De basis is nu neergezet mede dankzij Peter en daar kunnen we op voortborduren.”

Inmiddels zijn er meer bedrijven die gebruik maken van REIN In House Legal Services. De navolgende werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd:

  • Governance: juridisch advies bij de formele besturing en supervisie van de organisatie
  • M&A: juridisch advies bij de koop/verkoop van bedrijfsonderdelen
  • Corporate housekeeping: juridisch advies bij het beheer van juridische entiteiten
  • Personnel: juridisch advies bij personeelszaken, arbeidsrecht
  • Dispute management: juridisch advies bij geschillen, procederen
  • Contracting & contractmanagement: juridisch advies bij onderhandelingen, commerciële afspraken en het opstellen en beoordelen contracten
  • Regulatory compliance: juridisch advies inzake de toepasselijke wetgeving op de organisatie

Wil je ook gebruik maken van REIN In House Legal Services? Neem dan contact met Peter.

Ook interessant