20-11-2019

Een juridische stage in Groningen

Veel rechtenstudenten willen ervaring opdoen met een juridische stage in Groningen. Gelukkig maar, want REIN is altijd op zoek naar stagiairs! Maar hoe is het om bij ons stage te lopen? Stagiair Roberto Djalo deelt zijn ervaring!

Waarom een stage in Groningen bij REIN?

“Ik hoorde voor het eerst via via over REIN. Een kennis van me liep er stage en hij klonk erg positief. Destijds had ik nog geen intentie om stage te gaan lopen. Toen ik echter begon met de master IT-recht, kreeg ik de behoefte om praktijkervaring op te doen. Ik was op zoek naar een juridische stage in Groningen zodat ik de stage zou kunnen combineren met studeren.

Ik vind het belangrijk dat een bedrijf toegankelijk is en zich transparant opstelt tegenover de klant. Via de website van REIN ontdekte ik dat dat inderdaad het geval is. Op dat moment besloot ik om te solliciteren.”

Wat vond je van het sollicitatieproces?

“Mijn sollicitatiegesprek verliep heel erg goed. In het begin vond ik het wel even spannend. Gek, want ik heb ervaring met het solliciteren voor stageplekken. Toch was dit voor mij de eerste stage die echt aansloot op wat ik later wilde gaan doen: de advocatuur in. De spanning ebde snel weg tijdens een leuk en toegankelijk gesprek.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Ik heb het heel erg naar mijn zin. Je krijgt als stagiair direct veel verantwoordelijkheid. Het voelt goed om te weten dat het vertrouwen in mij er is. Ook merk ik dat ik veel ervaring opdoe: ik weet beter waar ik moet beginnen met het beantwoorden van een juridische vraag. Bovendien leer ik om oplossingsgericht en klantgericht te werk te gaan.

Ook de sfeer maakt deze stage-ervaring top. Iedereen kent elkaar en maakt bovendien tijd voor elkaar. Eigenlijk lunchen we elke dag met het hele team. Een van de hoogtepunten tot nu toe was absoluut een bedrijfsuitje dat eindigde in Café De Toeter.”

Heb je interesse in een stage bij REIN? Hier vindt je meer informatie!

Ook interessant