Belastingadvies

Belastingadvies

Bij REIN geven we belastingadvies in de breedste zin van het woord. Naast het geven van belastingadvies, helpen we met het voeren van fiscale procedures. Op deze pagina lees je wat wij voor jou kunnen betekenen.

Compleet belastingadvies

Belastingvragen kunnen overal opkomen. Zo kom je deze onder andere tegen op het gebied van het ondernemingsrechterfrecht en civiel recht. Wij zijn daarom je gids in de wirwar van het belastingrecht. Ongeacht je vraag: duidelijk en praktisch belastingadvies krijg je van ons. Dat helpt je namelijk écht verder.

Naast het geven van belastingadvies, kunnen we je ook helpen bij het voeren van een procedure tegen de belastingdienst of gemeente. Dit is een optie bij onder andere belastingaanslagen (zoals naheffingsaanslagen), informatiebeschikkingen en boetes.

Waarmee kunnen onze belastingadviseurs je helpen?

Een ondernemer of particulier heeft de plicht om belasting te betalen. Tegelijkertijd mag een belastingdienst of lagere overheid je niet ‘tegenwerken’. Ons team is je proactieve sparringspartner met kennis van zaken. Zo hebben we onder andere verstand van het fiscale verhaal bij:

Belastingscan

We begrijpen bij REIN dat een ondernemer soms gewoon wil weten waar kansen liggen. Daarom bieden wij een belastingscan voor ondernemers aan. Deze scan geeft je een gemakkelijk beeld van de opties en aandachtspunten voor jouw onderneming. Een snelle scan die wordt aangeboden tegen een vaste lage prijs. Da’s wel zo makkelijk.

Procederen over belasting en begeleiding bij fiscale procedure

Aan de hand van het onderzoek, de vragenbrief of de aangifte legt de inspecteur soms een aanslag of boete op. Hiertegen kun je (binnen 6 weken) in bezwaar gaan. Voorafgaande aan het bezwaar, is er vaak al ruimte voor informeel overleg. Als overleg geen resultaat oplevert, dan is het maken van bezwaar een goede optie. Meer weten? Lees dan hier meer over een bezwaarprocedure bij de belastingdienst.

We helpen je graag verder met onder andere:

  • Bezwaar (en beroep) tegen belastingaanslagen, informatiebeschikkingen en boetes.
  • De begeleiding van boekonderzoeken;
  • Inkeerprocedures;
  • FIOD-dossiers;
  • Uitstel van betaling of kwijtschelding;
  • Overleg bij (dwang)invordering;
  • Aansprakelijkstelling door de belastingdienst (zoals inleners-, bestuurders- en ketenaansprakelijkheid).

REIN: de fiscaal specialist en fiscaal jurist

Bij REIN kunnen we een complete service bieden. Met de aanwezigheid van zowel fiscalisten als advocaten zijn we namelijk een fiscaal georiënteerd advocatenkantoor. Daarnaast maken onze belastingadviseurs deel uit van Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Dit is de beroepsvereniging van universitair opgeleide belastingadviseurs.

Belastingadvies en belastingadviseur in Groningen en Assen 

Heb je belastingadvies nodig? Of heb je hulp nodig in een fiscale procedure? Wat je vraag ook is, wij helpen je graag verder. Neem dus contact op met onze fiscaal specialist Ralf Herbers of kom langs in Assen of Groningen.