03-12-2017

De mislukte bedrijfsoverdracht voorkomen

In heel wat gezinnen heeft het de nodige spanningen veroorzaakt: de bedrijfsoverdracht. Twee derde van de familiebedrijven overleeft een bedrijfsoverdracht niet. Terwijl familiebedrijven juist tot de meest succesvolle bedrijven in Nederland horen.

Ik noem een verzonnen voorbeeld: Henk (50 jaar) heeft zijn bedrijf vanaf de grond opgebouwd. Als hij plotseling wegvalt, is de drijvende kracht binnen het bedrijf weg. Henk heeft het daar wel eens over gehad met zijn boekhouder en notaris, maar is net als veel andere ondernemers niet goed voorbereid op een (plotselinge) overdracht.

Henk heeft een zoon (Jan) en vier dochters. Net als de meeste ondernemers hoopt Henk dat zijn kinderen het bedrijf overnemen. In de praktijk gebeurt dit bij een derde van de kleinere bedrijven en bij meer dan de helft van de grotere bedrijven.

Zoon Jan is 20 jaar oud en wil het bedrijf graag overnemen. Het bedrijf maakt ruim voldoende winst om een gezin van te onderhouden. Jan krijgt de overname echter niet gefinancierd wanneer hij het bedrijf tegen de economische waarde moet overnemen. Daarom wil hij het tegen een veel lagere waarde overnemen, zodat het voor hem ook te financieren valt. De vier dochters zijn het daar niet mee eens en voelen zich achtergesteld. Daarom vermijdt Henk dit onderwerp liever om ruzie te voorkomen.

Onder meer dit soort gedrag leidt tot mislukte bedrijfsovernames en familieruzies. Zonde, want dit is prima te voorkomen! Door op tijd plannen te maken, te blijven investeren in innovatie en het bedrijf ‘durven los te laten’, kun je veel problemen voorkomen.

Iedere ondernemer weet dat hij ouder wordt. Toch blijkt uit onderzoek dat minder dan een kwart de opvolging heeft geregeld. Als je de opvolging goed plant, maak je het voor iedereen makkelijker en kun je veel geld en vervelende discussies besparen. Je hebt al snel vijf jaar de tijd nodig om alles goed door te schuiven en fiscale heffingen te voorkomen. Vaak moet de juridische structuur van het bedrijf geschikt worden gemaakt voor opvolging. Ook zul je moeten nadenken over hoe je de kinderen die het bedrijf niet overnemen, wilt achterlaten.

Hier komt dus veel bij kijken. Een boekhouder kan hier veel in betekenen. Naast het cijfermatige deel is het echter ook heel erg belangrijk dat je, je op juridisch gebied ook goed laat adviseren. Bijvoorbeeld over hoe Henk juridisch goed regelt dat Jan de onderneming kan overnemen (en daar de zeggenschap over krijgt), maar dat de vier dochters ook meedelen in de waarde van het bedrijf.

Bovenstaande column is geschreven door Nico en verscheen op 5 december 2017 in De Staphorster op pagina 3. Zie http://www.epaper.eu/Boom/p/4391. Bel of mail gerust met Nico als je vragen of opmerkingen hebt.

Ook interessant

KVK: 01140349 BTW-nummer: 801625439B01