28-03-2017

Contracteren via WhatsApp?

Ja, dat kan prima. Heel veel ondernemers zouden juridisch een stuk beter af zijn, wanneer ze vaker zouden contracteren via WhatsApp. Advocaat en contractenspecialist Nico Bouwman legt uit.

 

Ondernemers maken iedere dag afspraken met afnemers, leveranciers en andere partijen. Deze afspraken worden nog vaak mondeling gemaakt. Heel vaak gaat het goed. Gelukkig maar, met vertrouwen is niets mis.

 

Helaas gaat het soms ook mis en ontstaat er discussie over wat er is afgesproken. Ik zie als advocaat nog te vaak procedures voorbij komen (die de ondernemer vaak veel te veel geld kosten) die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden als de afspraken beter waren vastgelegd. En dat hoeft niet in vuistdikke contracten met handtekeningen en dergelijke.

 

Het is verstandig een goed, simpel en efficiënt systeem in te richten waarmee je je dagelijkse afspraken vastlegt. Denk aan het versturen van duidelijke offertes/opdrachtbevestigingen per mail, waarbij je algemene voorwaarden van toepassing verklaart en meestuurt. En als je een mondelinge afspraak maakt, en je wilt daar niet een uitgebreide e-mail over sturen, kun je ook prima gebruik maken van WhatsApp. Bevestig dan even in een kort berichtje wat je hebt afgesproken. Dit kan heel veel discussies (en daarmee negatieve energie, tijd en kosten) voorkomen. Bovendien is iedereen gebaat bij duidelijkheid.

 

Ik zeg altijd maar, vertrouwen is goed, maar duidelijkheid is beter.

 

Benieuwd hoe jij als ondernemer een goed, simpel en efficiënt contractensysteem in kunt richten? Bel of mail gerust met Nico (bouwman@rein.nl of 06 340 93 944).

 

Ook interessant

KVK: 01140349 BTW-nummer: 801625439B01